Mediji o nama 1- printani i elektronski

U ZENICI OTVOREN DOM ZA STARA LICA

25/08/2008- Avaz

Kompletna usluga za 64 korisnika

Danas je u Zenici svečano otvoren Dom za stara lica. Dom za stara lica predali su na upotrebu premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, načelnik općine Zenica Husejin Smajlović i prvi korisnik Mahmut Mulalić simboličnim presijecanjem vrpce.

——————————————————————————————————

U Zenici otvoren “Dom za stara lica”

KLIX – 25.8.2008. u 16:10

U Zenici je otvorena Javna ustanova ”Dom za stara lica” Zenica koji će preuzeti brigu za 64 stare i iznemogle osobe.Simboličnim presijecanjem vrpce načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, Miralem Galijašević, premijer Vlade ZDK, i prvi korisnik Doma Mahmut Mulalić zvanično su otvorili ustanovu, koja je smještena u zgradi bivšeg Doma “Most”.


FENA Novost: U Zenici održana konferencija „Aktivno starenje kao kultura življenja” TNT-PORTAL

(FENA) H.D.


Dom za stara lica u Zenici

Autori: M.DAJIĆ

  1. oktobra Medunarodnog dana starih lica, OSLOBOĐENJE, 28.09.2011, IFOBIRO

Dom za stara lica u Zenici, Autori: M.DAJIĆ

U povodu obilježavanja 1. oktobra Medunarodnog dana starih lica, kao i u povodu trogodišnjice uspješnog djelovanja ustanove JU Dom za stara lica Zenica…


Banka Inteza Sanpaolo dodelila 1.000EUR domu za stare u Zenici, AVAZ


Osmomartovska društveno odgovorna akcija Klasa

Povodom Međunarodnog dana žena, prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo poklonila je 15.000 komada Bosanskog lokuma uposlenicama i korisnicama gerontoloških centara te odgajateljicama u domovima za nezbrinutu djecu u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banja Luci i Zenici. …, Dom za stara lica Zenica,


POSJETA DOMOVIMA U ZENICI

Uposlenici Gerontološkog centra posjetili su i obišli prostorije JU “Dom penzionera“ Zenica i JU “Dom za stara lica” Zenica. Upoznali se sa radom ustanova i razmijenili iskustva u radu sa osobama treće životne dobi.


Posjeta Domu za stara lica Zenica

30.12.2016. TNT-PORTAL

U petak, 30.12.2017. grupa učenika naše škole zajedno s pedagogicom Edinom Kos – Burić posjetila je korisnike Doma za stara lica Zenica. Uz kolače, pjesmu i ples proveli su ugodno prijepodne. S direktoricom doma, gospodjom Nidžarom Halilović-Ćustović, dogovoren je nastavak saradnje.


POSJETA “DOMU ZA STARA LICA” ZENICA

Ponedjeljak |14.Džumade-l-ahira.1438 | 13.3.2017 , Zenica blok

U okviru aktivnosti Odjela za brak, porodicu i aktivizam žena Medžlisa IZ Zenica posjećena je JU“ Dom za stara lica“ Zenica.

 


Povodom 8. marta članovi INPUT-a su posjetili JU „Dom za stara lica“ Zenica.

Zenica blok, 2017.


VLADA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA PRIHVATILA INFORMACIJU O IMPLEMENTACIJI ALTERNATIVNE SANKCIJE RADA ZA OPĆE DOBRO NA SLOBODI U 2016. GODINI,

zenica blog

Ministarstvo za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kantona, potpisalo je i primjenjuje ugovore o izvršavanju rada za opće dobro na slobodi sa više poslodavaca/javnih poduzeća sa područja Zeničko-dobojskog kantona, ali posebno intenzivna saradnja je ostavrena sa ….  JU „Dom za stara lica“ Zenica, …


OBILJEZAVANJE NEDJELJE DJETETA U USTANOVI

Obilježavanje Nedjelje djeteta u Javnoj ustanovi Predškolski odgoj i obrazovanje, započelo je danas. Djeca vrtića “Sead Škrgo” upriličila su posjetu JU Dom za stara lica Zenica i na simboličan način, prigodnim programom i druženjem najmlađih i najstarijih, uveličala obilježavanje Medjunarodnog dana starijh osoba.
Majda Hadžić i Amela Fetić


Hotel “Dubrovnik” u Zenici obilježava pet godina rada – Zabilježeno oko 25.000 noćenja

 

Zenica blog

Povodom pet godina rada hotela “Dubrovnik” u Zenici, izvršena je podjela poklona za udruženja koja se staraju o licima u stanju socijalne potrebe, djeci sa posebnim potrebama, JU “Dom za stara lica” Zenica, te narodna kuhinja.


Dom za stara lica u Zenici primio donaciju od kompanije ArcelorMittal

Kompanija ArcelorMittal Zenica je uručila donaciju JU ”Dom za stara lica Zenica” Zenica za potrebe uređenja i rekonstrukcije zgrade Ustanove…


ZENIČKI STARAČKI DOM Anić: Djeca me zovu kući, ali ne želim! -Avaz

 


INPUT-ovci čestitali 8. mart u JU “Dom za stara lica” Zenica-Zenica blog

Već je postala tradicija da Inputovci radost Međunarodnog praznika žena dijele sa štićenicima Doma za stara lica Zenica. Inputovci su svim gospođama treće životne dobi poklonili 50 ruža koje su specijalno za njih napravile vrijedne članice kreativne radionice pri INPUT-u a koje će dugo krasiti njihove sobe i podsjećati na ovaj veseli dan.


Duška Buljina: Zahvaljujemo se uposlenicima JU Doma za stara lica Zenica na pažnji prema našem Anđelku- Naš portal

Zauvijek zahvalna kćerka Duška (Anđelka) Buljina sa porodicom